۷ کلید طلایی برای موفقیت در جروبحث

0
1436

خرده بحث‌های زن و شوهری

یک فیلسوف چینی قرن چهارم هجری قبل از میلاد می‌گوید: «دعوا نمک زندگی است.» امروزه با رفع مشکلات جوامع و نیاز بشریت به تنوع وتشنج، لزوم استفاده دایمی‌از این نمک زندگی، بیشتر حس می‌شود.

 

از این رو متخصصان اعصاب و روان و مسوولان دفاتر اسناد رسمی، به زن و شوهرهای جوان توصیه می‌کنند که حداقل یک وعده جر و بحث تند را در برنامه روزانه خود بگنجانند و حتی‌المقدور از نمک یددار استفاده کنند.

برای اینکه مشاجره خوبی داشته باشید نکات زیر را به خاطر بسپارید و همزمان اشیای شکستنی و قابل‌اشتعال را از دسترس طرف مقابل دور نگه دارید و نکات ایمنی را جدی بگیرید.

۱- شناخت موقعیت

الف- نظریه شخص ثالث

روان‌شناسان توصیه می‌کنند که قبلا، حتما موقعیت را بسنجید. باید بدانید در حضور چه کسی با هم جروبحث می‌کنید. بی‌شک دعوا در حضور خانواده همسرتان ناجوانمردانه است و اصلا درست نیست. آنها با هزار امید و آرزو فرزندشان را بزرگ کرده‌اند و تحویل شما داده‌اند.

 

این است که همسرتان در حضور آنها، دست بالا را دارد و قدرت ریسک‌پذیری او بالا می‌رود و احتمال پیروزی او بیشتر می‌شود. از این رو بهتر است اول جمع هوادارانتان را از نظر کمی ‌و کیفی سبک سنگین کنید و بعد آغازگر بحث‌های جنجالی باشید.

ب- نظریه آتش‌بس یک‌جانبه

براساس تئوری‌های روان‌شناسان، مردها عادت دارند هنگام ناراحتی، به غار تنهایی خودشان پناه ببرند و کمتر بحث کنند یا توضیح دهند. این زمان، بهترین موقعیت برای زنان جوان است که آنها را به چالش بکشند و زیر رگبار حملات بی‌امان قرار دهند.

 

اگر می‌بینید شوهرتان به جای اینکه پاسختان را بدهد سرش را تا گردن توی روزنامه می‌کند یا با شوق، خبر نشت نفت در سواحل هونولولو را در تلویزیون دنبال می‌کند، بهترین موقعیت است که بحث را شروع کنید. مطمئن باشید تا پیش از اینکه منفجر شود، پاسختان را نمی‌دهد.

 

همچنین شوهرهای جوان باید بدانند که وقتی همسرشان سکوت اختیار می‌کند و اشک می‌ریزد، بهترین موقعیت برای این است که بحث را ادامه دهند. چون او در این‌گونه موارد، دیگر قادر به پاسخگویی نیست و طرف مقابل در این شرایط دست بالا را دارد تا فضای بحث را متشنج کند.

۲- استفاده از روش‌های تغییر موقعیت

با تغییر موقعیت، شما می‌توانید ابتکار عمل را در دست بگیرید و برنده نهایی باشید. اگر احیانا احساس کردید ایرادی که همسرتان از شما می‌گیرد بجاست، خودتان را نبازید. بحث را عوض کنید و به نقطه‌ضعف‌ها و کوتاهی‌های او بکشانید. مواضع طلبکارانه خود را به صورت سفت و سخت حفظ کنید.

 

حرف‌هایی که مدت‌هاست توی ذهنتان انبار کرده‌اید و آنها را تا به حال به رویش نیاورده‌اید برای چنین مواقعی خوب است. ذخیره‌های شما، بالاخره باید به یک دردی بخورند!

۳- استفاده از طنز

هر چه طرف مقابل بیشتر عصبانی می‌شود، شما به روحیه طنزتان عمق بیشتری دهید، حرف‌های جدی او را به بازی بگیرید و تا می‌توانید دستش بیندازید. خواهید دید که از کوره در می‌رود و به سر حد انفجار می‌رسد. یادتان باشد دو روزه دنیا ارزش آن را ندارد که خودتان را به خاطر هیچ و پوچ ناراحت و عصبی کنید.

۴- استفاده از کلمات محبت‌آمیز

از کلمات و جملات محبت‌آمیز استفاده کنید، حتی اگر به قیمت کوچک کردن خودتان تمام شود. بی‌شک این، تنها بزرگواری شما را می‌رساند. مثلا: قربون روی ماهت بروم، کاش یک ذره شعور داشتی یا عزیز دلم، من احمقو بگو که خیال می‌کردم حرف حالیت می‌شه.

۵- گذشت کردن

گاهی شرایط به شکلی است که باید شما در برابر او کوتاه بیایید. مثلا حوصله بحث ندارید و مایل نیستید به حرف‌های او گوش دهید، یا اینکه حق با اوست و شما متقابلا حرفی ندارید که بزنید. در این شرایط بهتر است هر چه او می‌گوید تایید و سعی کنید به بحث خاتمه دهید. مثلا: آره…آره… تو راست می‌گی… من خرم فقط تو عقل کلی…. یا در مقابل عصبانیت‌های بی‌پایان او، چیزی نگویید و خودتان را به نشنیدن بزنید و سرتان را توی روزنامه یا تلویزیون کنید.

 

خواهید دید که او باوجود این کوتاه‌آمدن‌های جوانمردانه شما، از کوره درمی‌رود و زمین و زمان را درهم می‌دوزد و یک بار دیگر بی‌منطقی و بی‌جنبگی خودش را نشان می‌دهد و ثابت می‌کند حق با شماست که پشیزی برای احساساتش ارزش قائل نیستید.

۶ – دخالت دادن دیگران

دانشمندان معتقدند که نظر جمع، همیشه کامل‌تر از فرد است. دموکراسی را در دعواهای زن و شوهری خودتان رعایت کنید و پای مادر و خواهر و برادر و عمه و پسرخاله و همسایه خودتان را (تا چهل خانه آن‌ طرف‌تر) به دعواهای خانوادگی‌تان باز کنید. البته به خانواده همسرتان نیاز نیست چرا که آنها با جانبداری‌ها و اظهارنظرات بیجا و نادرستشان معمولا کار را پیچیده‌تر می‌کنند!

۷- به میان کشیدن پای فرزندان

اگر فرزند دارید، حتما بحث‌های تند زن و شوهری را در حضور آنها انجام دهید و از نظرات سازنده‌شان استفاده کنید. به این وسیله هم این احتمال را که طرف مقابل کوتاه بیاید و حق را به شما بدهد افزایش می‌دهید و هم کودکان را با رازهای زندگی آشنا و رغبت آنها را به تشکیل خانواده بیشتر می‌کنید.

 

یادتان باشد که شما فقط یک بار زندگی می‌کنید و دنیا واقعا ارزش آن را ندارد که لحظات زیبای جوانی و شادابی و سلامتی خودتان را به کسالت و روزمرگی بگذرانید و لحظات شیرین تشنج را در زندگی (تا اطلاع ثانوی) مشترک تجربه نکنید!

این مطلب را به اشتراک بگذارید:

افزودن دیدگاه