۲۰ راه برای ساختن یک دوستی محکم

1
3173

بزرگ‌ترین هدیه‌ای که در زندگی می‌تواند نصیب هر فردی شود داشتن دوستانی واقعی است. دوستانی که در مسیر پر پیچ‌و‌خم زندگی همراهی‌تان کنند و به موقع دستتان را بگیرند. اگرچه ساختن یک دوستی مستحکم کار راحتی نیست اما غیرممکن هم نیست به شرط اینکه به این بلوغ روانی رسیده باشید که بتوانید دیگران را همراهی کنید و آنها را بپذیرید و… خلاصه اینکه به قول حافظ شیرازی «گرت هواست که معشوق نگسلد پیوند/نگاه دار سر رشته تا نگه دارد».

۱. خودتان باشید

بزرگ‌ترین هدیه‌ای که به دیگران می‌دهید این است که خود واقعی‌تان باشید. نقابتان را بردارید، با کلمات خودتان حرف بزنید، آروزهای واقعی‌تان را بیان کنید و درباره وضعیت خانوادگی و شغلی و احساسی‌تان دروغ نگویید. با این روش اولین گام‌ها را برای تبدیل شدن به فردی قابل اعتماد را برداشته‌اید.

۲. دوست واقعی باشید

بله، برای اینکه دوستانی واقعی داشته باشید ابتدا خود شما باید یک دوست واقعی باشید و هرگز فراموش نکنید برای اینکه دوستی داشته باشید باید اول برای کسی دوست باشید.

۳. بخشنده باشید

همیشه نباید منتظر بمانید تا ببینید از دیگران چه چیزی به شما می‌رسد بلکه باید خودتان پیش‌گام شوید و ببینید چه کمکی از دستتان برمی‌آید تا برای بهتر شدن زندگی دیگران انجام دهید. لازم هم نیست زندگی‌شان را با کمکی مادی و یا معنوی زیر و رو کنید بلکه به اندازه توانتان، نه کمتر و نه بیشتر همراهی‌شان کنید.

۴. تشویق‌کننده باشید

کلمات محبت‌آمیز مرهمی ‌است برای روح خسته کسانی که دوستشان دارید. برای دوستانتان صفاتی خوب پیدا کنید و با آن کلمات احساس خوش دوست داشتن را به آنها انتقال دهید.

۵. هیجان‌انگیز باشید

کمتر کسی پیدا می‌شود که بخواهد با آدم‌هایی دوست باشد که حوصله سر می‌برند، حرفی برای گفتن ندارند و مدام در خودشان فرو می‌روند. درست است همه نمی‌توانند پر شور و هیجان باشند اما می‌توانید با خواندن کتاب‌های جدید، کسب اطلاعات هیجان‌انگیز علمی، رفتاری، تغذیه‌ای و… بستر گفت‌و‌گو و صمیمیت را با دیگران فراهم کنید و تبدیل به فردی دلپذیر شوید.

۶. همیشه باشید

در یک کلام یار گرمابه و گلستان باشید. همراهی‌شان کنید در بهترین و بدترین لحظات تکیه‌گاهی باشید و پشتشان را خالی نکنید.

۷. درک‌کننده باشید

به جای اینکه حتی از روی دوستی و خیرخواهی نقد و محکوم کنید سعی داشته باشید ابتدا طرف مقابلتان را درک کنید. به حرف‌هایش گوش و از او دلجویی کنید و تا حد امکان با شناخت وضعیتش به درک او نزدیک شوید. یادتان باشد زمانی که قدم برمی‌دارید برای درک دیگران، دیگران هم می‌توانند شما را بهتر درک کنند.

۸. روراست باشید

اگر سوءتفاهم‌ها در رابطه‌تان در حال گسترش است به جای خودخوری خیلی مستقیم به موضوع و نقطه نظرتان اشاره کنید. هرگز اجازه ندهید سوءتفاهم‌ها و اختلاف‌ها رابطه دوستی‌تان را چرک و کثیف کند و از هم بپاشد.

۹. پذیرنده باشید

فقط به این علت که کسی با شما متفاوت است دلیل نمی‌شود که رابطه دوستی‌تان را با او به‌هم بزنید. کافی است گاهی از دایره شخصی خودتان بیرون بیایید و به سرزمین او پا بگذارید تا دوستی‌تان جان بگیرد.

۱۰. انعطاف‌پذیر باشید

دوستی هم مثل زندگی بالا و پایین دارد، لازم نیست رابطه‌تان را به طور کلی با کسی قطع کنید. شاید لازم باشد کمی ‌از او دور و بعد از مدتی دوباره به او نزدیک شوید.

۱۱. در دسترس باشید

زندگی پرمشغله ما اجازه دیدارهای زودبه‌زود را نمی‌دهد اما می‌توان برای دیدار‌های ماهیانه برنامه‌ریزی کرد و با دوستان دور با پیامک، ایمیل و حتی شبکه‌های اجتماعی در ارتباط بود.

۱۲. شنونده باشید

واقعا به حرف دوستتان گوش کنید. وقتی دوستی با شما حرف می‌زند حتی لازم نیست دنبال جوابی بگردید که به او بدهید. گاهی کافی است گوش کنید.

۱۳. شوخ‌طبع باشید

سعی کنید کمی‌ شوخ‌طبع باشید و به دیگران شادی بدهید تا از آنها و لبخندشان شادی و انرژی بگیرید.

۱۴. مثبت باشید

آدم‌ها دوست دارند کسی در کنارشان باشد که به آنها انرژی مثبت بدهد. حتی اگر باوری به اعتقاد خوب ندارید به دیگران انرژی مثبت بدهید و امیدوارشان کنید. سعی کنید بیشتر از اتفاق‌های خوب و مثبت حرف بزنید.

۱۵. صادق باشید

اگر رفتاری از دوستتان می‌بینید که شما را می‌ترساند یا باعث ناراحتی‌تان می‌شود به او بگویید. اگر شما که دوست او هستید این کار را نکنید انتظار دارید چه کسی به او بگوید که گوشه صورتش چیزی چسبیده که چهره‌اش را خنده‌دار کرده است؟

۱۶. تکیه‌گاه باشید

هیچ‌گاه اجازه ندهید دوستتان تنها بماند-هیچ‌گاه حتی وقتی که از او دلخور هستید.

۱۷. قدردان باشید

به دوستتان بگویید که چه اندازه برای شما مهم است. شاید فکر می‌کنید که او می‌داند یا باید از کارهای شما این موضوع را بفهمد اما گاهی باید به زبان بیاورید.

۱۸. احترام بگذارید

حتما شما با دوستانتان بر سر مباحث اقتصادی؛ اجتماعی؛ سیاسی و حتی فرهنگی و خانوادگی اختلاف‌نظر دارید اما نباید اجازه بدهید این موارد موجب بی‌احترامی‌ شما به یکدیگر شود.

۱۹. با ملاحظه باشید

درست است که شما و دوستتان با یکدیگر بسیار صمیمی ‌هستید اما این صمیمیت باعث نمی‌شود به او فرصت ندهید با دوستان دیگر و خانواده‌اش ارتباط داشته باشد. گاهی لازم است همدیگر را تنها بگذارید.

۲۰. پشتیبان باشید

با او شادی کنید وقتی برنده است و با او گریه کنید وقتی بازنده است و با هم بخندید وقتی یکی از شما کار احمقانه‌ای می‌کند.

این مطلب را به اشتراک بگذارید:

یک دیدگاه

افزودن دیدگاه