درباره ما

 

به علاقه مندان رموز سلامت روان  خوشامد می گوئیم

از این که بیننده سایت “راه کلینیک ” هستید، خوشحالیم .

بر اساس مطالعه ابتدای دهه ۱۳۸۰ اختلالات روانپزشکی از نظر بار بیماری ها پس از حوادث در کشور رتبه دوم را به خود اختصاص داده بود این وضعیت به علت  مشکلات مضاعف اقتصادی مردم رو به افزایش بوده است بطوری که کتب روانشناسی و برنامه های تلویزیونی در اینباره، از بیشترین استقبال نزد عموم مردم برخوردار شده اند

از اینرو و با عنایت به مجموعه تجربیات تیم متخصصین “راه کلینیک”قصد داریم تا به بازطراحی برنامه های سلامت روان در قالب استاندارد  و افزایش سواد سلامت روان آحاد افراد  جامعه در زمینه های  : مهارت های زندگی، فرزند پروری و روابط خانوادگی، حمایت روانی اجتماعی در بلایا، پیشگیری از خودکشی، خشونت ( کودک آزاری، همسر آزاری و سالمند آزاری ) و انگ زدایی، سلامت جنسی خانواده یاری رسانده. همچنین برای افزایش آگاهی، مسؤولیت پذیری، توانمندی و مشارکت ساختارمند و فعالانه فرد، خانواده و جامعه در تأمین، حفظ و ارتقاء سلامت با استفاده از ظرفیت نهادها و سازمان‌های فرهنگی، آموزشی و رسانه‌ای کشور  و در راستای اسناد بالادستی کشور  و تحت نظارت سازمانهای مسئول فعالیت نمائیم.

این سامانه مبتنی بر مدل خودمراقبتی بوده و تلاش می کند تا با بهره گیری از تلفیق فناوری های نوین و دانش سلامت روان، به شکل علمی باعث بهبود کیفیت زندگی و ترویج سبک زندگی سالم و آرامش شما گردد. ایجاد ظرفیت هایی مانند مشاوره، اطلاع رسانی هوشمند، معرفی اپ ها و نرم افزارهای سلامت روحی، آموزش الکترونیک و شبکه اجتماعی جزیی از این مجموعه به هم پیوسته هستند.

در این راستا استدعا داریم چنانچه بر اساس اطلاعات ارائه شده یا دیدن تجربه پروژه های مشابه احتمالی در جای جای گیتی ایده یا سوالی ذهن شما را درگیر کرده است آن را با مجموعه مدیریتی این پایگاه و از طرق ارتباطی ذکر شده ذیل، در میان بگذارند، یقینا این مجموعه و مدیران ارشد هلدینگ “راه” یا مجموعه های ذیربط آن را بی پاسخ نخواهند گذشت و به تناسب جواب خود را تلفنی یا مکتوب یا الکترونیکی به اطلاع خواهند رساند
تقاضا داریم ضمن بررسی توانایی های این موسسه که عمده موارد آن در سر فصل ” سرویس ها و توانمندی ها ” بر شمرده است چنانچه امکان همکاری و مشارکت یا سفارش پروژه های فرهنگی برای شما فراهم است ، با این موسسه جلسه بگذارید و توانایی های ما را ارزیابی کنید.
راه های ارتباط و تماس در صفحه “تماس با ما ” قابل مشاهده است .

 

 

درباره ضرورت توجه جدی به سلامت روان

افزایش هزینه های سنگین اقتصادی غیر مستقیم – کاهش توان فردی و نیروی مولد جامعه –  شیوع اختلالات روانی(تا ۲۵ درصد در بزرگسالان!)، انواع آسیب های اجتماعی و سپس افزایش هزینه های انتظامی و قضایی جامعه، از کارافتادگی، افزایش فقر و سپس افزایش بار بیماری های روانی و افزایش بار کاری ارائه کنندگان خدمات سلامت، از مهم ترین دلایل اهمیت سرمایه گذاری سلامت روان توسط سیاستگذاران ارشد می باشد.

یکی از عمده ترین مشکلات جامعه ایرانی در زمینه شیوه های تربیتی والدین است  و تحقیقات نشان داده که آموزش مهارتهای فرزندپروری به والدین باعث ایجاد حس مسئولیت در کودکان و افزایش روحیه خودانضباطی و تقویت قضاوت و اعتماد به نفس در کودکان نیز می‌شود.

تشویق و ایجاد فضای مثبت در خانواده، نادیده گرفتن رفتارهای نامطلوب کودک، ارتقا مهارت‌های ارتباطی، مهارت حل مسایل مشترک با همسالان، شیوه‌های افزایش اعتماد‌ به نفس در کودکان و غیره از جمله مباحثی است که در راستای  تقویت مهارت فرزند‌پروری در این سایت و شبکه های اجتماعی مرتبط ارائه می‌شود.

افزایش آگاهی، مسؤولیت پذیری، توانمندی و مشارکت ساختارمند و فعالانه فرد، خانواده و جامعه در تأمین، حفظ و ارتقاء سلامت با استفاده از ظرفیت نهادها و سازمان‌های فرهنگی، آموزشی و رسانه‌ای کشور

در برخی آمارها بیشترین میزان از کارافتادگی و کاهش نیروی مولد جامعه مربوط به بیماری های روانی است، که این خود کند شدن و کاهش احتمال دستیابی به اهداف توسعه را به همراه دارد .

افزایش فقر و متعاقبا افزایش بار بیماری های روانی چرخه معیوبی را تشکیل می دهند .

فرد مبتلا به بیماری روانی هم خود و هم خانواده اش در معرض انگ و تبعیض اجتماعی است که احساس انزوا و محدودیت مشارکت های اجتماعی را باعث شده و در یک کلام کاهش بیشتر سرمایه اجتماعی فرد، خانواده و جامعه را باعث می شود البته  بیماری های روانی با بیماری ها و آسیب های جسمی از جمله ایدز، صدمات و تصادفات رانندگی اثرات هم افزایی دارد .

بر اساس گزارش های منتشر شده سازمان جهانی بهداشت در سال های ۲۰۰۴ و ۲۰۰۹ عوامل خطر سلامت روان از جمله تکامل نامناسب دوران کودکی، ازدواج و باروری نامناسب، خشونت، پایمال شدن حقوق شهروندی، والدین دارای اختلالات روانی، مدرسه نامناسب و غیرمراقب، ضعف مهارتهای زندگی و والدی، کمی سرمایه اجتماعی و رفتارهای غیرسالم اجتماعی و تنزل اخلاقیات (به عنوان محوری ترین عنصر سلامت معنوی ) مسبب بخش بزرگی از اختلالات روانی است که نیازمند جلب حمایت و توسعه همکاری بین بخشی است .

تحلیل SWOT وضعیت نظام سلامت روان کشور نشان می دهد که در حال حاضر محیط درونی در ضعف و محیط بیرونی در شرایط تهدید قرار دارد و بهبود موقعیت فعلی نیازمند ظرفیت سازی درونی نظام سلامت روان و توسعه همکاری بین بخشی و ازجمله مشارکت عموم مردم است .

امیدواریم ضمن بررسی و مشاهده محتوا های تولیدی و تدوین شده در قالب های مختلف رسانه ای، بتوانید به زندگی خود و خانواده، رنگ شادابی بزنید و این مجموعه را نیز از ایده ها و خلاقیت خود مشحون سازید .