۲۰ نکته درباره استفاده از تلفن‌همراه،لپ تاپ، نت‌بوک و تبلت در جمع

0
1534

یک نفر می‌گفت: تکنولوژی باید از دری وارد شود که قبل از آن فرهنگ استفاده‌اش وارد‌ شده. او این حرف را در جمعی ‌زد که هرکس یک تلفن‌همراه، لپ‌تاپ یا تبلت دستش بود و هیچ توجهی هم به حرف‌های او نداشت اما این یک‌نفر، حرفش را ادامه داد، شبیه آقای مجری در مجموعه «کلاه‌قرمزی و پسرخاله» که هی حرف می‌زند و هی اصرار می‌کند تا شاید عروسک‌های شیطان و سربه‌هوا بالاخره یاد بگیرند که آداب معاشرت چیست، که در جمع چطور باید رفتار کنند و چطور نباید.

 

امروزه آخرین مدل انواع و اقسام تلفن‌همراه و لپ تاپ توی بازار است، اما هیچ‌ کجا خبری از فرهنگ‌نامه استفاده از این وسایل نیست. فرهنگ‌نامه‌ای که به آدم‌ها بگوید چطور در جمع‌ از تلفن‌همراه خود استفاده کنند و چطور با وسیله‌ای مثل لپ‌ تاپ، خود را از جمع جدا نکنند.

راهنمای اول؛ وقتی که هیچ‌کس تنها نیست

۱) مهم نیست که آیفون گران‌قیمت ۵ میلیونی توی جیبتان است یا یک گوشی ساده که بیشترین امکاناتش یک چراغ‌قوه است. شخصیت شما با قیمت تلفن‌همراه شما تعریف نمی‌شود بلکه رفتار شما در استفاده از تلفن‌همراه نشانه شخصیت شماست.

 

۲) وقتی تابلو «تلفن‌همراه خاموش» را می‌بینید و یا در مکانی هستید که از شما درخواست می‌شود گوشی همراه خود را خاموش کنید، به این هشدارها توجه و تلفن‌همراهتان را خاموش کنید. در سالن تئاتر، سینما، کنسرت یا هنگام پرواز، صدای زنگ تلفن‌همراه شما، نشانه قانون‌شکنی و بی‌توجهی است، نه زرنگی و تیزهوشی و کاربلدی.

 

۳) صدای زنگ تلفن‌همراه خود را در اتوبوس، تاکسی، مهمانی و هرجایی که اجتماع بیشتر از ۲ نفر است، کم کنید. زنگ تلفن‌همراه برای این است که شما متوجه تماس شوید و با صدای کم هم این اتفاق می‌افتد.

 

۴) اگر مشکلات شنوایی دارید و دوست‌ دارید که همه متوجه بشوند که تلفن‌همراه شما، «زنگ‌خور» بالایی دارد، اشکال ندارد، اما حداقل اجازه ندهید که موسیقی تلفن‌همراه اعصاب اطرافیان را تحت‌تاثیر قرار دهد، بعد دو زنگ به تماس خود جواب دهید.

 

۵) اگر در یک جلسه و مکان عمومی هستید و ناگریز به پاسخگویی تماس تلفن‌همراه، از حاضران عذرخواهی کنید و برای جواب دادن اجازه بخواهید. نترسید، هیچ‌کس به شما «نه» نمی‌گوید.

 

۶) وقتی در جمع به تماس تلفنی پاسخ می‌دهید، به آدم آن طرف خط توضیح دهید که در جمع هستید و اگر امکان دارد مکالمه را کوتاه کنید و در زمان مناسب با او تماس بگیرید.

 

۷) با پایان مکالمه تلفنی بازهم باید به خاطر قطع شدن صحبت‌ها از جمع عذرخواهی کنید.

 

۸) نباید همزمان هم با تلفن و هم با یک نفر در جمع صحبت شود. مکالمه همزمان رفتاری نامودبانه است که در جمع اتفاق می‌افتد.

 

۹) عادت بازی با تلفن‌همراه را در جمع ترک کنید. درست است که بازی‌های تلفن‌همراه خیلی جذاب و اعتیادآور است، اما شما را از بحث منحرف می‌کنند و نشان‌دهنده بی‌توجهی شما به جمع است.

 

۱۰) بهتر است وقتی پیامک می‌رسد، با پیامک به فرستنده پاسخ دهید. احتمال دارد کسی که پیامک می‌فرستد، در شرایطی نباشد که به تماس تلفنی پاسخ دهد.

 

۱۱) وقتی یک‌بار با کسی تماس گرفتید و جواب تلفن شما را نداد، ساعتی دست نگه‌دارید و پشت‌سرهم روی شماره او کلیک نکنید. اگر خودتان را کنترل نکنید، مستحق بلاک شدن و بی‌جواب ماندن هستید.

 

۱۲) پشت فرمان پیامک نزنید و با تلفن‌همراه صحبت نکنید. بگذارید مردم کوچه و خیابان به خاطر بی‌توجهی شما جانشان در خطر نباشد، دچار خسارت نشوند و اعصابشان خرد نشود.

راهنمای دوم؛ استفاده از لپ‌تاپ و رایانه

۱) لپ تاپ ، نت‌بوک و تبلت، شبیه مسواک و حوله وسایل شخصی هستند. بی‌اجازه سرتان را توی وسایل شخصی مردم نکنید و به صفحه مونیتور آنها زل نزنید.

 

۲) اگر در جمع هستید و ناچار به استفاده از لپ تاپ ، کارتان را سریع انجام دهید و وقتی تمام شد، عذرخواهی کنید.

 

۳) اگر برای فرستادن یک ایمیل یا فایل از لپ تاپ و رایانه شخصی کسی استفاده می‌کنید، سنسورهای کنجکاوی خود را خاموش کنید و بلافاصله بعد از فرستادن ایمیل یا فایل، از ایمیل خود خارج شوید.

 

۴) لپ تاپ خود را تمیز کنید و با مانیتور چرب و کیبردی که گرد و خاک گرفته وارد جمع نشوید.

 

۵) اگر در کافه هستید و مشغول به کار، حواستان به میزان شلوغی باشد و اگر میز خالی در کافه نماند، کار را تمام کرده، لپ تاپ را ببندید و به کافه دیگر بروید.

 

۶) وقتی به اینترنت وایرلس می‌رسید، صاحبش را پیدا کنید و از او برای استفاده از وایرلس مجانی اجازه بگیرید. دزدیدن وایرلس مجانی نشانه کاربلدی شما نیست.

 

۷) بهتر است موزیک و فیلم روی لپ تاپ ، تبلت و نت‌بوک خود را با هدفون بشنوید و ببینید.

 

۸) اگر به شارژ احتیاج دارید، از صاحب کافه یا مکان عمومی که در آن هستید اجازه بگیرید و بعد شارژرتان را به برق بزنید.

این مطلب را به اشتراک بگذارید:

افزودن دیدگاه