یک روانپزشک گفت: احساس ترس، در بین همه افراد وجود دارد و میتواند مشترک یا اختصاصی باشد، ترسهای اختصاصی به این معناست که فرد ممکن است از موضوعی حراس داشته باشد که بقیه نسبت به آن بیتفاوت هستند.
دکتر امیرحسین جلالی در با بیان این مطلب افزود: همه انسانها ترسی دارند که به خود آنها برمیگردد و به نوعی ترس اختصاصی شناخته میشوند، بخشی نتیجه شرطی شدن است.
وی ادامه داد: این شرطی شدن به این معناست که ممکن است فرد در کودکی تجربه ترسی را داشته است که این ترس از کودکی با او بوده و همچنان ادامه دارد. به عنوان مثال در کودکی گربه ای به او حمله کرده و حالا از این حیوان میترسد.
جلالی گفت: طبیعتا در سنین کودکی والدین باید اقدامات و آموزشهایی در این گونه موقعیتها به فرزندانشان بدهند و آنها با قرار دادن دوباره آن موقعیت، یاد بدهند که به ترس خودش غلبه کند.
این روانپزشک تصریح کرد: چون این آموزشها گاها وجود ندارد، این اتفاقات و ترسها در سنین پایین میتواند به کانون ترس بیمارگون در ادامه زندگی بدل شود. به عبارتی همه آدمها ترسهایی دارند که اگر شدت یابد باید برای درمان آن اقدام شود.
وی با اشاره به اینکه برخی از ترسها میتوان زندگی طبیعی و کاری افراد را مختل کند، افزود: به عنوان مثال آدمیکه هر روز برای رفتن به منزل باید آسانسور سوار شود، اما از ترس این کار را نمیکند یا پرستار و پزشکی که ترس از خون دارد، حتما در زندگی شخصی و کاری خود دچار اختلال میشوند.
جلالی گفت: ترسهای بیمارگون نسبت به موضوعی خاص الزاما نیازمند درمان نیست مگر در زمانیکه در زندگی افراد تاثیر مستقیم بگذارد و باعث شود تا فرد نتواند به امور روزمره خود برسد.