بزها چهره‌های شاد را بیشتر ترجیح می‌دهند

0
1031

محققان دریافته‌اند بزها به سمت انسان‌هایی با چهره‌های شاد واکنش مثبت نشان می‌دهند. نتیجه تحقیقات نشان می‌دهد نسبت به آنچه پیش از این تصور می‌شد، طیفی بیشتری از حیوانات می‌توانند حالات انسان را دریافت کنند.

 

این گروه تحقیقاتی تعدادی عکس از یک شخص را در حالات مختلف، عصبانی و شاد، به بزها نشان دادند. بنا به گزارش مجله “ساینس اوپن” بزهای مورد مطالعه مستقیم به سمت چهره‌های شاد رفتند.

 

نتایج تحقیقات حاکی است که توانایی حیوانات برای دریافت حالات چهره انسانی تنها محدود به حیواناتی مانند سگ و اسب نمی‌شود که مدت طولانی در کنار انسان زیسته‌اند.

 

در عوض به نظر می‌رسد حیوانات اهلی شده مانند بز که منبع غذایی برای انسان هستند، می‌توانند حالات چهره انسانی را رمزگشایی کنند.

 

این تحقیق در مرکز نگهداری بزها در کنت، بریتانیا انجام شد.

 

دکتر آلن مک‌الیوت از دانشگاه لندن، کویین ماری، عکس‌های سیاه و سفید را در فاصله ۱.۳ متر از هم روی دیوار محل آزمایش قرار داد؛ سپس به بز مورد آزمایش اجازه دادند تا شرایط را بسنجد.

با چشم‌های گشوده

محققان دریافتند که بزها چهره‌های با لبخند را ترجیح می‌دهند و به سمت عکس‌هایی با چهرهای شاد می‌رفتند. آنها مدت زمان بیشتری را برای ارزیابی عکس‌های شاد صرف می‌کردند.

 

اما وقتی عکس‌های شاد را در سمت راست قرار دادند، نتیجه قابل توجه بود. چرا که زمانی که این عکس‌ها در سمت چپ گذاشته شدند، بزها ترجیح خاصی از خود نشان ندادند.

 

پژوهشگران تصور می‌کنند این موضوع به‌ این دلیل است که بزها برای پردازش اطلاعات از یک سمت مغز خود استفاده می‌کنند، چیزی که در حیوانات دیگر نیز دیده می‌شود.

 

همچنین این نکته می‌تواند به این دلیل باشد که ممکن است سمت چپ مغز احساسات مثبت را پردازش می‌کند یا اینکه سمت راست مغز از چهره‌های عصبانی پرهیز می‌کند.

 

دکتر مک‌الیوت گفت: “این مطالعه پیامدهای مهمی برای چگونگی تعامل بشر با احشام و انواع دیگر دارد زیرا توانایی حیوانات برای درک احساسات آدمی ممکن است طیف وسیع‌تری از حیوانانت را دربربگیرد و محدود به حیوانات خانگی نشود.”

 

او افزود: “هرچند تا به امروز هیچ سندی در دست نبود که حیواناتی مانند بزها می‌توانند حالات چهره انسان را بخوانند. نتایج ما مسیر تازه‌ای را بای فهم احساسات حیوانات اهلی باز کرده است.”

 

این مطالعه می‌تواند همچنین پیامدهایی برای آسایش حیوانات داشته باشد و با ابراز احساساتشان، درک را از احشام تغییر دهد.

این مطلب را به اشتراک بگذارید:

افزودن دیدگاه