اگر مجرد هستید و قصد ازدواج دارید احتمالا تا به حال به مفهوم زندگی مشترک زیاد فکر کردهاید. نمیتوان بدون هیچ تصوری وارد یک زندگی جدید شد، این تصور هم در انتخاب شما تاثیر دارد و هم میتواند بعد از ازدواج شکلدهنده رفتارهای شما باشد.
اگر این تصور اشتباه باشد، میتواند در آینده عامل ایجاد مشکلات متعددی شود یا حتی عامل سرخوردگیتان شود چون انتظارات غیرواقعبینانهای پیدا میکنید که قرار نیست در زندگی تامین شوند. اصلاح باورها میتواند کمک فراوانی هم به شما و هم به همسر آیندهتان بکند چون شالوده و پایه زندگیتان را اصولی بنیان میگذارید.
اما چگونه میتوان دانست؟
چه مقدار از باورهایتان درست است و چقدر توهمات و انتظارات غیرواقعبینانه؟ کار خیلی راحتی نیست اما ما میخواهیم به شما کمک کنیم. آزمون زیر به شما کمک میکند که دریابید اعتقادات و باورهای بنیادیتان در رابطه با یک ارتباط عمیق و ریشهدار چیست؟
هنگام پاسخ دادن به این سؤالات، اولین فکری را که به ذهنتان میرسد، درنظر بگیرید و براساس آن به سؤالات پاسخ دهید.
بهنظر شما، بهترین شیوه برای اینکه اطمینان پیدا کنید طرف مقابلتان کاملا برازنده و مناسب حال شماست، چیست؟
الف) خواستهها و سلایقتان در زندگی کاملاً مثل هم باشد.
ب) در این ارتباط، همیشه شاد و راضی باشید و هیچ اختلاف و مشکلی بین شما وجود نداشته باشد.
ج) به اتفاق هم با مشکلات مواجه شوید و مبارزه کنید و روزبهروز بیشتر به یکدیگر نزدیک شوید.
د) والدین و خانوادهتان او را تایید کنند.
بهنظر شما، زوجها از چه طریق قادرند به بهترین نحو، مشکلات و مسائل مهم زندگی مشترکشان را حل و برطرف کنند؟
الف) ابتدا مشخص کنند که چه کسی در اشتباه است و حق با کدام طرف است.
ب) حتی درصورت ناراحتی و نارضایتی شدید، باید مدام با یکدیگر صحبت و تبادلنظر کنند.
ج) مشکلات را به حال خود رها کنند و منتظر بمانند تا اوضاع خودبهخود بهبود یابد.
د) تمام حواس خود را روی آن متمرکز کنند و با دل و جان به حرفها و پیشنهادهای یکدیگر گوش دهند.
در زندگی مشترک، ممکن است تفاوتها، اختلافنظرها و مشکلاتی قدعلم کنند، اینها:
الف) نمایانگر این حقیقت هستند که لازم است تغییر و تحولی در همسرتان بهوجود آید.
ب) دلایلی هستند که باعث میشوند گذشت و سازش خود را به یکدیگر نشان دهید و برای بهبود ارتباطتان بیشتر بکوشید.
ج) علائم هشداردهندهای هستند که ثابت میکنند همسرتان مناسب حال و برازنده شما نیست و به دردتان نمیخورد.
د) نشانههایی هستند که به ما میگویند زمان آن فرا رسیده است که چیزهای جدیدی یاد بگیریم و به مرحله رشد و شکوفایی برسیم.
زوجهایی که همیشه رضایتخاطر، خرسندی، خشنودی و شادمانیشان را با یکدیگر تقسیم میکنند با زوجهایی که مدام ابراز نارضایتی و ناراحتی میکنند، تفاوت دارند. بهنظر شما تفاوت آنها در چیست؟
الف) گروه اول هرگز عصبانی نمیشوند، جروبحث به راه نمیاندازند و سعی میکنند همیشه آرامش و خونسردی خود را حفظ کنند.
ب) گروه اول هیچگاه وضع را از آنچه هست، بدتر نمیکنند.
ج) گروه اول مسائل و مشکلات کمتری دارند، در نتیجه بیشتر از زندگی خود لذت میبرند.
د) زوجهای گروه اول، برای حل مسائل و مشکلات موجود، از ابزارها، شگردها و راهکارهای مدبرانهتری استفاده میکنند.
سوال الف ب ج د
۱ ۳ ۲ ۴ ۱
۲ ۳ ۲ ۱ ۴
۳ ۲ ۳ ۱ ۴
۴ ۲ ۳ ۱ ۴
امتیاز بین ۱۳ تا ۱۶ ایثارگر اما لجوج
شما از روحیهای ایثارگرانه برخوردارید، ولی در عین حال مایلید همسرتان نیز بهموقع شما را درک کند و از خودگذشتگی نشان دهد. ممکن است هنگام رویارویی با مشکلات ابتدا خود را ببازید اما خیلی زود بهخود میآیید و اوضاع را به بهترین نحو سروسامان میدهید.
متاسفانه هنگام پذیرفتن اشتباهات، کمی سرسخت و لجوجانه عمل میکنید، اما احتمالا با کمی تأمل، راهکارهای مناسبی مییابید و میتوانید بر مشکلات پیروز شوید.
امتیاز بین ۹ تا ۱۲ خودرای و عجول
شما سرسخت و خودرای هستید و بر اعتقادات و باورهای ریشهدار و عمیق خود بهشدت اصرار میورزید و مایلید همانها را در زندگی مشترکتان نیز اعمال کنید.
این به شرطی خوب است که ابتدا بتوانید به تفاهمی با همسرتان در این زمینه دست یابید و پس از گذشت چند سال از زندگی مشترکتان و شناخت هرچه بیشتر یکدیگر، با همفکری با او آنها را به کار گیرید.
متاسفانه هنگام رویارویی با مشکلات، به سرعت دست و پایتان را گم میکنید و قادر نیستید بدون کمک فکری دیگران، مسائل را حل و فصل کنید. بهتر است کمی صبورانهتر با مسائل برخورد کنید.
امتیاز بین ۴ تا ۸ تاثیرپذیر و خودخواه
ابتدا به این سؤال پاسخ دهید، آیا معنا و مفهوم زندگی مشترک را به درستی درک کردهاید؟ چنانچه پاسختان به این سؤال منفی است (که حتما باتوجه به امتیازاتتان همینطور است) قبل از تصمیمگیری برای ازدواج، باید به زندگی مشترک آرام و پر از تفاهم زوجهای اطرافتان دقیق شوید و راهکارهای مدبرانه آنها را فراگیرید. متاسفانه از قدرت تصمیمگیری بالایی برخوردار نیستید
و حرفهای دیگران به سرعت و سهولت روی شما اثر میگذارد، بدون اینکه پیرامون آنها بیندیشید. این را بدانید، زندگی مشترک همانند خیابان دوطرفهای است که باید حق و حقوق طرفین در آن بهطور یکسان و مساوی رعایت شود وگرنه مشکلات و موانعی سر راهتان قد علم میکند که حل و فصل آنها غیرممکن میشود.
بیشتر زنان و مردان متوجه نیستند که هر یک، دارای ارزشها، دیدگاهها، اولویتها، اندیشههای خاص خود هستند که با دیگری بسیار متفاوت است و هر کدام با توجه به ویژگیهای خاص خود، احساس و رفتارهای خود را شکل میدهند و اگر مخالفت یا لجبازی پیش بیاید آگاهانه نیست. البته باید گفت متفاوت بودن، هرگز بهمعنی بهتر یا بدتر بودن یا درست و غلط بودن نیست
بلکه باعث رشد میشود و زن و مرد را برای یکدیگر دوستداشتنی میکند. باید توجه داشت که همدیگر را فهمیدن و احساس کردن، هرگز بهمعنای یکی شدن نیست. طبیعی است که مردان و زنان، ویژگیهای خود را بهتر از ویژگیهای همسرشان بشناسند و از تفاوتهای بین خود آگاهی کمتری داشته باشند.